Den fulde guide til dit valg af allergipiller (2020)

1
2519
bedste-allergipiller

Jeg har selv døjet med allergi rigtigt for rigtigt mange forskellige ting i gennem en længere periode. Næsen begynder at løbe, øjnene klør, man bliver tung i hovedet og føler sig i det hele taget bare ikke på toppen. Min allergi har været relativt slem, og derfor satte jeg mig for, at undersøge en masse forskellige alternativer til, hvordan man mindsker generne mest og bedst muligt. Man slipper nok aldrig helt af med det. En af de slemme ting er, at når man først har fået en allergi, er du disponeret for at få flere hen ad vejen. Det vil jeg forklare dig i denne guide, hvordan du bedst muligt undgår, og dermed nedsætter risikoen for at opsamle flere allergier hen ad vejen. Jeg vil også gøre mit aller bedste for at vejlede dig til valg af den helt rigtige allergipille og eller allerginedsættende præparat.

Som udgangspunkt kommer valg af allergipiller og andre symptonnedssættende præparater an på, hvilken allergi du døjer med, og hvordan du helt generelt reagerer på de bivirkninger, de medfører. Det vil jeg alt sammen gå mere i dybden med nedenfor, men jeg kan give dig konklusionen allerede her. For langt de fleste, altså op i mod 90%, vil Benadryl eller Alnok være de piller, der vil klare dine reaktioner bedst med de færreste bivirkninger. De kan købes her.

 

Pro tip: Køb online her i foråret, da prisen til tider stiger henover sommeren

Benadryl

✅ Mest populære allergipille
✅ Virker i 8-12 timer
✅ Virker inden for 20 min.

Alnok

✅ Næstmest populære allergipille
✅ Døgnvirkning
✅ Virker inden for 1 time

Benadryl har dog den ene ulempe, at det er trods den relativt lave pris, er en af de lidt dyrere piller på markedet sammenlignet med dens største konkurrent Alnok. Dog er der flere, der rapporterer om bivirkninger ved brug af Alnok

Som udgangspunkt vil jeg nok sige, at man skal gøre sig sine egne erfaringer med de to piller. Personligt er jeg ikke så god til Alnok, eftersom jeg føler, at jeg bliver en smule sløv af den, hvilket jeg ikke gør i samme grad af Benadryl. Med det sagt, er der mange, der ikke har samme oplevelse og nogle få, der tværtimod mener det modsatte, og føler de bliver sløve og tvære af bivirkningerne, som Benadryl har. Så som tommelfingerregel, er det en god ide at prøve dem begge af.
Det var så konklusionen vi lige startede ud med. Jeg vil gå mere i dybden med det konkrete

Hvad er allergi?

Lad os lige kort ridse op, hvad allergi egentlig er, da det hjælper, forståelsen af behandlingen. Jeg har listet mine kilder nedenfor, så du selv kan dykke mere i dybden, hvis du skulle have lyst (1 & 2).

Der skelnes som udgangspunkt mellem to forskellige typer allergi.

Straksallergi og kontaktallergi.

Straksallergi

Straksallergi kalds også type I allergi, og er den type allergi, der er tale om, når du er allergisk overfor:

– Pollen
– Husstøvmider
– Dyrehår
– Fødemidler
– Gummiprotein (latex)

Som det ligger i navnet, er der tale om en reaktion, der opstår straks eller inden for kort tid, efter man har været udsat for en af de ovenstående. Det vil sige inden for et par minutter eller lignende. For eksempel, når du går udenfor i pollensæsonen, og du oplever en løbende næse og kløende øjne.

Symptomerne på en allergisk reaktion overfor disse er høfeber, nældefeber og astma.

Disse allergener vil typisk kunne blive behandlet af benadryl.

Kontaktallergi

Udover straksallergi har vi også kontaktallergi, som er en anden slags allergi, og giver derfor også nogle lidt andre allergiske reaktioner.

Kontaktallergi kaldes også for type IV allergi, og har en forsinket allergisk reaktion sammenlignet med straksallergi.

Kontaktallergi omfatter nogle andre ting, der kan være skyld i din allergiske reaktion.

– Parfumestoffer (Flere danskere er faktisk allergisk overfor parfume, ca. 4% (3))
– Metaller (For eksempel nikkel)
– Farvestoffer
– Konserveringsmidler

Forskelligt fra straksallergi er symptomerne på kontaktallergi eksem, som kan opstå alt fra nogle timer efter kontakt til flere dage efter.
Du kan behandle disse slags eksemudbrud med en binyrebarkholdig creme, som denne nedenfor.

De bedste behandlingsformer

Jeg vil dog afgrænse mig en smule til udelukkende at snakke om straksallergier nærmere pollen-, husstøvmide- og dyrehårallergi, da det er det jeg selv lider af, og i kraft af det ved mest om – samt de allergier, der kan behandles af allerrgipiller. Med det sagt, vil flere af disse behandlingsformer også kunne afhjælpe andre symptomer ved andre slags allergier. Dog er det altid en god ide at opsøge egen læge eller spørge til råds på apoteket inden valg af præparat, hvis du der i tvivl.

Jeg benytter mig egentlig af flere midler for at mindske mine allergiske reaktioner, men den behandlingsform, som jeg har fundet ud af, er den bedste for mig, er piller. Det betyder dog ikke, at det er det eneste jeg bruger, eller det er det eneste rigtige for andre. Så prøv dig gerne lidt frem. Jeg bruger Benadryl, som kan købe her

Benadryl

✅ Mest populære allergipille
✅ Virker i 8-12 timer
✅ Virker inden for 20 min.

Som udgangspunkt kan behandlingsmulighederne opdeles i de her kategorier, hvor piller er den mest populære behandlingsform:

– Allergipiller
– Næsespray
– Øjendråber
– Munddråber
– Alternative behandlinger (Rigtigt godt supplement!)
– Vaccination

Behandling af allergi med allergipiller

Jeg bruger som sagt selv piller til behandling af mine allergiske reaktioner overfor parfume, støv, husdyr (hunde, katte og heste) og særligt pollen. For mig virker Benadryl klart bedst, men det vil ikke sige, at det er det rigtige valg for dig.

(Psst., hvis du én af de heldige, som ikke har allergi over for disse skønne pelsdyr, kan jeg anbefale dig at tage et kig på animalworld.dk – som tilbyder forbrugerguides inden for kæledyrsudstyr).

Jeg har afprøvet et par forskellige piller, inden jeg faldt tilbage til Benadryl igen. Jeg vil dele mine erfaringer nedenfor her, og fortælle lidt om de forskellige piller.

Jeg vil starte med de to mest populære piller, da det er dem, som de fleste er mest glade for, og får de bedste resultater med

Benadryl

Benadryl er det mest brugte pillepræparat mod allergigener i Danmark. Dog koster Benadryl mindre pr. pille end nogle af de piller, der varer et døgn. Benadryl har bare ikke ligeså lang varighed, med en varighed på 8-12 timer, så du kan være tvunget til at tage flere piller på en dag. Jeg føler, at virkningen stilner af efter ca. 7-8 timer, men det kan variere fra person til person.

I forhold til bivirkninger, føler jeg ikke, at der er de store bivirkninger ved brug af Benadryl for mig. Men jeg kan forstå, at der er andre, der kan have gener af dem. De hyppigste gener er tørhed i munden og døsighed.

Du kan købe en pakke med 96 piller til 207 kr., og det er forskelligt, hvor mange du skal tage alt efter, hvor allergisk du er. For mig fungerer det bedst at tage maksimal dosis, det vil sige 3 piller om dagen.
Det giver Benadryl en pris pr. dag på 6,5 kr.

Benadryl

✅ Mest populære allergipille
✅ Virker i 8-12 timer
✅ Virker inden for 20 min.

Alnok

Alnok er den næstmest brugte pille i Danmark. Fordelen ved Alnok er, at den har en varighed på et døgn, så du kan nøjes med en pille om morgenen, og så er du good-to-go resten af dagen. Dog er der flere, der oplever værre bivirkninger ved Alnok, end der er ved Benadryl. Med det sagt, er det klart stadig det værd at give Alnok et forsøg, da du sandsynligvis vil have en bedre oplevelse ved Alnok, hvis du er så heldig ikke at opleve bivirkningerne.

De typiske bivirkninger ved Alnok er ligeledes mundtørhed og døsighed. For mig personligt var døisgheden så slem, at jeg var nødt til af finde en anden behandlingsform, men jeg kender flere, som klarer det fint med Alnok.

Du kan købe en pakke med Alnok med 100 stk. til 129 kroner. Det giver Alnok en dagspris på ca. 1,3 kr. Altså betydeligt billigere end Benadryl. Så giv Alnok et forsøg og se, om det er noget, der kan fungere for dig.

Alnok

✅ Næstmest populære allergipille
✅ Døgnvirkning
✅ Virker inden for 1 time

Vialerg

Vialerg er en pille, der har det samme aktive indhold som Alnok, nemlig cetirizin. Så hvis du oplever slemme bivirkninger med Alnok, og leder efter et alternativ dertil, er chancerne, at du også vil opleve bivirkninger ved Vialerg. Dog er det ikke alle, der har den oplevelse, så det er stadig værd at give det et skud, eftersom Vialerg ligeledes har den fordel, at effekten varer et døgn, som Alnok.

Bivirkningerne ved Vialerg er ligesom ved de to andre præparater mulighed for mundtørhed, døsighed og træthed. Chancen for at du vil opleve bivirkninger lignende bivirkninger ved Vialerg, som du gør ved Alnok er som sagt relativt stor, eftersom det er den samme type antihistamin, der bliver brugt deri, som der er i brug i Alnok.

Prisen for 90 stk. Vialerg er 140 kr. Det vil sige 1,5 kr. pr. dag. En smule dyrere end Alnok, men stadig markant billigere end Benadryl.

Vialerg

✅ Populært valg
✅ Døgnvirkning
✅ Virker inden for 1 time

Mine erfaringer med allergipiller

Jeg har oplevelse af, at Benadryl fungerer bedst trods irritationen af, at man skal have flere piller med, og effekten løber ud. Det er som sagt, fordi jeg får færre bivirkninger af dem kontra de to andre piller. Med det sagt, er der mange, der ikke oplever det samme som mig, og sagtens kan tage både Vialerg og Alnok uden problemer. Jeg har prøvet dem alle, og har fundet mig til rette med Benadryl, men giv dem alle et skud, og se hvilke, der passer bedst til dig. Hvis du synes, at det er meget, at købe 90 eller 100 stk. til at starte med, kan man også købe mindre doser, som gør det nemmere lige at prøve dem af, inden man køber et større parti hjem.

Det var sådan jeg startede ud. Så købte jeg den mindste pakke, jeg kunne finde af hver type pille, og så prøvede jeg en uge med hver, til jeg fandt den, der passede bedst til mig.
Jeg supplerer gerne mine piller op med brug af alternative midler til at forhindre pollen. Personligt bruger jeg altid solbriller eller briller for at forhindre, at pollen kommer ind i mine øjne. Det er meget undervurderet, og noget jeg vil uddybe mere nedenfor.

Det samme gælder med et alternativt behandlingsmiddel, som jeg fik anbefalet af min bedstemor, som – desværre ligesom mig – lider af pollenallergi. Pillerne tager ikke altid alle de allergiske reaktioner, og derfor supplerer hun med en voks, der hedder HayMax. Voksen er baseret på bivoks og solsikkeolie, der effektiv ‘fanger’ pollen og støv eksempelvis.
Det fungerer således, at man smører voksen i et ottetal rundt om øjnene, på næsebor og under næsen. Det skaber en fysisk barriere for fx. pollen, som da ikke kommer ind i næsen og øjnene i samme grad. Det mindsker antallet af allergener i kroppen, og mindsker på den måde de allergiske reaktioner.
Jeg føler, at voksen virker. Jeg bruger den både som supplement udover pillerne, men på de dage, hvor jeg ikke lider af stærke allergiske reaktioner grundet lave pollental eller lignende, kan voksen nogle gange klare ærterne for sig selv.

Hay Max

✅ Stoffrit naturprodukt – ingen bivirkninger
✅ Bevist nedsættelse af pollen med 1/3-del
✅ Kan bruges af ammende og gravide

Der er også mange med særligt pollenallergi, der har fornøjelse af næsesprays, da det lige tager det værste. Læs mine erfaringer med næsesprays mod allergi her.

Eller køb min favorit og i manges øjne den bedste her

Benaliv næsespray

✅ Hurtig og effektiv lindring
✅ Virker med det samme
✅ Virker i flere timer

Pollen mindskende foranstaltninger

Der er flere småting du kan gøre, for at mindske dig selv for udsættelse for alt for meget pollen, hvis det er den allergi, du lider af. Hvis ikke er det begrænset, hvor meget du kan forebygge ved hjælp af disse foranstaltninger.

Bare det med være mindre udenfor, vil allerede der, gøre at du bliver mødt af mindre pollen, som vil gøre, at dit immunforsvar vil få en mildere reaktion. Så for det første; undgå så vidt muligt, at undgå at opholde dig for meget udenfor, hvis du vil spare dig selv for de slemmeste reaktioner – selvom det kan være svært i sommerperioden

Jeg stod engang selv til en fest, hvor jeg med min lejede SOUNDBOKS trak festen ud i haven henover eftermiddagen og hurtigt kunne mærke, at allergien trak til, så jeg var nødt til at trække ind igen. Så snart jeg gik ind, faldt allergien til ro og mindede mig om, at det desværre blot var mit kår at blive indedøre sommeren over trods min trang til havefester.

Undgå gennemtræk og udluftning

Om sommeren hvor man jo som oftest er udsat for pollen og dermed allergien derfor, er det jo ligeledes varmt, og det kan være fristende at lave gennemtræk gennem huset for at sænke temperaturen, og hive noget af den dejlige sommerluft ind. Men så vidt muligt undgå det. Særligt gennemtræk er slemt, da det ‘trækker’ luften udefra ind igennem huset, og luften udefra indeholder massere af pollen. Det vil sige, at du nu heller ikke kan slippe for pollen indenfor. Så luk fører og vinduer så vidt muligt.

Ikke luft sengetøj eller tøj udenfor

Samme ‘princip’ gælder for dit tøj og særligt sengetøj. Vi er nok flere, der godt kan lide at lade vores dyne hænge udenfor henover dagen, så de er friske og godt luftet igennem til om natten. Det er dog ligeledes en dårlig ide, da der også kan samles en masse pollen i stoffet, og på den måde give dig allergiske reaktioner henover natten. Det samme gælder for dit tøj.
Så tør dit tøj indenfor, og undgå at hænge dit sengetøj udenfor

Skyld dit hår inden du går i seng

Særligt hvis du har langt og tykt hår, er der rig mulighed for, at pollen kan samle sig i dit hår, og irritere dig igennem dagen og natten. Som tommelfingerregel, så vask altid dit hår inden du går i seng. Hvis jeg føler, at jeg får nogle slemme reaktioner i løbet af en dag, giver jeg det også gerne lige en vask i løbet af dagen også.

Vask dit hovedpudebetræk

Selvom du bare er skide god, og husker at vaske dit hår inden du går i seng og så videre, får man sjældent det hele ud af håret og fra ansigtet. Derfor vasker jeg altid mit hovedpudebetræk, så tit jeg kan slippe af sted med det, så der ikke samler sig pollen i det, som kan irritere mig i løbet af natten.

Andre allerginedsættende alternativer end allergipiller

Dette er mine erfaringer med allergipiller og generelle forholdsregler, jeg tager. Der er mange andre måder at nedsætte sine allergiske reaktioner med forskellige alternative behandlingsmetoder og -midler. Dem går i i dybden med her, hvor jeg har skrevet en artikel om alternative behandlingsmetoder af allergi.

FAQ

Hvike allergipiller de bedste?

Som udgangspunkt er det op til en selv at prøve sig frem og finde de allergipiller, der passer bedst til dig. Benadryl og Alnok er til gengæld de to allergipiller, de fleste har de bedste oplevelser med
Hvor mange allergipiller må man tage?

Det er endnu en gang forskelligt alt efter hvilke piller du vælger at tage. Benadryl er tre om dagen og Alnok er 1 om dagen. Det står typisk i indlægsedlen i pakke med allergipiller.
Hvad koster allergipiller?

Alt efter hvilke piller du køber og mængden derpå kan du forvente at komme af med, hvad der svarer til en på 1-5 kroner om dagen, hvis du holder symptomerne nede dagligt.

FAQ

Hvike allergipiller de bedste?

Som udgangspunkt er det op til en selv at prøve sig frem og finde de allergipiller, der passer bedst til dig. Benadryl og Alnok er til gengæld de to allergipiller, de fleste har de bedste oplevelser med
Hvor mange allergipiller må man tage?

Det er endnu en gang forskelligt alt efter hvilke piller du vælger at tage. Benadryl er tre om dagen og Alnok er 1 om dagen. Det står typisk i indlægsedlen i pakke med allergipiller.
Hvad koster allergipiller?

Alt efter hvilke piller du køber og mængden derpå kan du forvente at komme af med, hvad der svarer til en på 1-5 kroner om dagen, hvis du holder symptomerne nede dagligt.

Næste artikelHar du allergi? Er dine gener de samme som symptomerne
Jeg hedder Anders, og jeg er multiallergikeren, der driver allergikerne.dk. Jeg generes - desværre - af utallige allergier og en umådelig trang til at dykke ned i rabbitholes. Den her kombination har drevet mig til at skaffe mig så meget information om mine allergier og behandlingerne af dem som overhovedet muligt. Efter jeg har brugt så meget tid på at læse, undersøge og afprøve diverse ting mht. mine allergier, tænkte jeg, at jeg havde dannet mig en masse erfaringer om allergier, som andre sikkert også kunne have gavn af. Derfor gav jeg mig i kast med at dele ud af mine erfaringer ved at oprette allergikerne.dk.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her